الشهيد

ibtasem:

How beautiful it is
to be deeply connected
through our duas for each other.

They leave our souls and
escape our lips,
fly and wander
over seas and countries
until they meet one of us
in a blink of an eye.

And my Lord knows
that you’re in my prayers
for He is Ash-Shaheed,
The Witness.

Masya allah

(via zero-control)

This was posted 4 days ago. It has 903 notes.
A smile is the lighting system of the face, the cooling system of the head and the heating system of the heart.
TheDailyPositive.com (via thedailypozitive)

Indeed

This was posted 4 days ago. It has 378 notes.

Ada hikmahnya.

Dalam apa yang kita nak, tapi kita tak dapat.

(via ukhuwah-fillah)

bak kata ustazah aribah;
usaha bersungguh-sungguh tu af`alul ibad,
tapi hasilnya adalah af`alullah.
dan setiap af`alullah tu ada hikmah ;)

Sememangnyaa…

(via gadistudunglabuh)

This was posted 1 week ago. It has 492 notes.

They don’t know your struggle, but they only see the trouble.
They never appreciated you, they never valued you or say thank you.
The moment you’ve done something, they said you’ve done nothing.

Don’t worry. Allah sees, Allah knows.
It is said that not a single leaf falls but with His knowledge.

If they don’t see your struggles, Allah sees it.
If they don’t appreciate you, Allah does.
If they think you’ve done nothing, Allah knows you’ve done something.
And that’s what matters, right?

Allah knows your pain, Allah knows you’re trying.
He is ready to always comfort you, forgive you, help you, and guide you.

Indeed, Allah knows you, and sees you, and cares about you more than you can imagine.

MashaAllah!

Aisyah Shakirah Suhaidi (via wanieyusoff)

Amin

(via gadistudunglabuh)

This was posted 1 week ago. It has 1,185 notes.
It’s kinda sad isn’t it?
That someone could hurt you so much that you have to write about it.
July 7th (via la-m0rt)

:’)

(Source: demorxlise, via perempuanpecintalangit)

This was posted 1 week ago. It has 94,801 notes.

Soalan : Tak boleh couple macam mana nak kenal hati budi?

Jawapan - Taaruf boleh, jika minat tanyakan tentang dia melalui rakannya, keluarganya, juga langsung terus padanya. Tak perlu ‘feeling2’ sampai rindu dan sakit hati sebagai kekasih.

Soalan : Orang lain couple, boleh keluar jalan-jalan, bergambar, ‘sweet’ je tengok. Sunyi…

Jawapan - Orang lain tak takut dosa, kita takut jangan ikut sama. Kita tahu tahap nafsu diri, boleh jadi keluar jalan2 nak pegang tangan, nak manja, nak belanja. Kita je tengok diorang ‘sweet’, tapi banyak nangis merana hati tu fikir kekasih yang belum tentu haknya.

Soalan : Boleh ke tak couple, nanti tak laku?

Jawapan - Siapa nak tolak untuk
bersuamikan/memperisterikan anda kalau anda terjaga agama, akhlak yang tenang, menjaga maruah diri, malah orang lain sibuk ‘couple’ kita cari duit untuk masa depan. Pasti dijumpakan dengan seseorang yang sesuai untuk kita, terus lamar. Malah, kadang dicarikan lagi. Tak akan ada orang tolak insyaALLAH.

Yakin bro dan sis, anda bahagia dengan menumpukan dahulu komitmen pada keutamaan.

Ok soalan terakhir :

Yang dah couple macam mana.. Tak kan nak putus? Terangkan pada si dia, andai dia benar-benar sayang anda, pasti dia terima untuk jarak dan memelihara maruah diri. Masing-masing tetapkan satu tahun untuk ikatan sah, sebelum masa itu keduanya harus siap dan sedia dari segi dalaman, pengetahuan, dan kewangan.

InsyaALLAH boleh.

Nota : Sebanyak mana kemanisan yang kamu rasai bersama pasangan sebelum pernikahan, sebanyak itulah kepahitan yang akan kamu lalui selepas pernikahan.. (via kakpijah)

Insya allah :)

(via gadistudunglabuh)

This was posted 1 week ago. It has 129 notes.
Biar pun mereka menjauh diri.
Aku masih punya Tuhan yang sentiasa dekat dengan ku. Yang selalu di sisiku. Yang selalu memahamiku..
Terima kasih Allah. (via kakpijah)

Syukurrr teramat

This was posted 1 week ago. It has 95 notes.
Walaupun kita tak pernah lafaz apa-apa tapi bahasa hati kita lebih mengerti kan?
(via gadispianist)

Tapi lebih baik melafazkan agar tiada keliruan. Komunikasi itu penting dalam sesuatu perhubungan.

(via bawahlangit)

Iya beeenar aje

(via bawahlangit)

This was posted 1 week ago. It has 106 notes.

Yang kita dapat, tak semestinya kita suka.

Yang kita minta, belum tentu yang terbaik buat kita.

Yang terbaik buat kita, tidak semestinya Allah suka.

Belajarlah redha dengan apa yang kita ada. Kerana itulah yang terbaik buat kita. Walaupun itu bukan yang kita suka.

- Belajar tawakal dari ujian
- Belajar redha dari ketentuan

(via kakpijah)

Mampukah~

(via gadistudunglabuh)

This was posted 1 week ago. It has 315 notes.
maisaghah:

cahayatamansyurgayangterpelihara:

(Al-Gafir 40:55) ♡
Apabila lidah tidak mampu meluahkan apa yang dirasa, ternyata apa yang ada dihati pun dijawab terus olehNya. 😢💓
#ThisIsLove

perlukan ini :’)


Masya allah

maisaghah:

cahayatamansyurgayangterpelihara:

(Al-Gafir 40:55) ♡

Apabila lidah tidak mampu meluahkan apa yang dirasa, ternyata apa yang ada dihati pun dijawab terus olehNya. 😢💓

#ThisIsLove

perlukan ini :’)

Masya allah

(via saturindu)

This was posted 2 weeks ago. It has 30 notes. .